HALIFAX - O NAMA

Vunarski trgovinski centar, Halifax – inovacija u sferi trgovine iz 18. veka

O nama

> O nama

> Reč direktora

> Reč psa

> Radite sa nama

> Privatnost

Davno beše… Halifax je ugledao svetlo dana 2001. godine.

Zanimljiva je priča o tome kako je firma dobila ime. Halifax je grad u zapadnom Jorkširu, u Engleskoj, grad odakle dolazi jedan od osnivača kompanije. Naziv grada potiče iz staroengleskog i znači usamljeno, travnato mesto. U savremenoj istoriji Halifax je označen kao kolevka industrijske revolucije, a nakon te ere, kao grad preduzetništva i energije koje ono neminovno nosi. Grad je rastao i razvijao se, ali se i menjao u skladu sa zahtevima vremena. Može li i jedna kompanija preći takav put, može li se razvijati i rasti u realnosti ovoga doba, i na osnovu ličnih i kvaliteta kolega i saradnika koja su de facto njeno biće? Osnivači su verovali da je to moguće. I potrudili su se da se to desi.

Za osnivače Halifaxa, iskusne stručnjake u oblasti humanitarnih i razvojnih donatorskih i bilateralnih projekata, konsultantska firma ovakvog tipa bila je logičan izbor. Veliki broj uspešno završenih međunarodnih razvojnih projekata iz oblasti finansija, administracije, infrastrukture i obrazovanja u regionu Zapadnog Balkana, krasi referentnu listu Halifaxa.

Firma je godinama uspešno funkcionisala sa fokusom na konsaltingu, sa prevođenjem kao nekom, u to vreme skoro pa sporednom delatnošću.

A onda se 2008. godine desio EU projekat prevođenja 16.000 strana evropskog zakonodavstva sa engleskog na srpski jezik i tu se balans između konsaltinga i prevođenja polako počeo menjati. Uspešno sprovođenje ovog dvogodišnjeg projekta predstavljalo je jedno veoma značajno iskustvo i stvorilo preduslove za formiranje i samostalno funkcionisanje, danas veoma uspešnog, sektora za prevođenje.

Halifax Translation Services – Vaš partner za dobar prevod

Halifax danas ima deset in-hous stalno zaposlenih koji godišnje procesuiraju na hiljade strana i sati prevoda u različitim jezičkim kombinacijama i u saradnji sa desetinama različitih prevodilaca i sudskih tumača. Kompanija je značajan regionalni pružalac prevodilačkih usluga, a sve više klijenata sa različitih kontinenata čini da Halifax postaje i važan globalni igrač na terenu prevodilačkih usluga.

Reč direktora

Posao – obaveza ili zadovoljstvo?

Mi u Halifaxu volimo da radimo dobro i kvalitetno, trudimo se, i mislim da uspevamo, da pružimo odličnu uslugu, čak i pod neretko teškim uslovima. Pričinjava nam veliko zadovoljstvo da budemo fer i korektni, da poštujemo druge, i to nas čini srećnima i na ličnom i na profesionalnom planu. Čini se kao jednostavna formula za uspeh, zar ne? Nama jeste.

Često dobijamo pohvale za naš rad i to nas veoma raduje. Zašto klijenti vole da rade s nama, zašto nam se vraćaju? Zašto naši prevodioci vole da sarađuju s nama? Mi mislimo da je to zato što negujemo neke, pomalo zaboravljene, i prilično zapostavljene, vrednosti i principe.

Uvek radite dobro i kvalitetno, najbolje što možete, uvek poštujte potrebe klijenata, uvek poštujte svoje saradnike, uvek se poštujte i pomažite međusobno kao kolege. Jednom rečju, uživajte u onom što radite, težite najboljem i budite ponosni na svaki dobro urađeni posao, bez obzira da li je mali ili veliki.

Godine iza nas su ispunjene radom, srećom, ali i frustracijama i ponekim tužnim momentima. Ipak, smatram da smo pomerili granice radeći na način na koji radimo. Dokazali smo sebi i drugima da se može uspeti i onda kada u strogi profesionalizam dodate dozu ljudskosti, što više, to bolje, i veoma smo ponosni zbog toga.

Sa nestrpljenjem čekamo nove izazove i radujemo im se.

Halifax O nama - Direktor
Sonja Babić – Lythgoe

Reč psa

Halifax je Pet Friendly.

Vaši ljubimci su takođe dobrodošli.

(Ukoliko se plašite pasa, javite nam, i budite sigurni da ja neću biti tu da vas pozdravim.)

O nama Halifax Translation About us
Beni

Radite sa nama

Halifax čine ljudi, stalno i honorano angažovani. Svi smo mi važne karike u ovom prevodilačkom lancu. Koja god da ste karika, imate naše puno poštovanje kao profesionalci i kao individue.

Poslovanje naše firme bazira se na prevodilačkom standardu EN15038 koji jasno definiše uslove angažovanja prevodilaca – saradnika (testiranje, ugovaranje, obuke…). Standard EN 15038 takođe predviđa kontinuiranu evaluaciju rada prevodilaca i povratne informacije o njihovom radu. Trudimo se da na dnevnom nivou uposlimo što više prevodilaca, prednost naravno uvek imaju oni koji pokažu visok stepen kvaliteta.

Ako ste zainteresovani da postanete deo našeg prevodilačkog tima, molimo vas da popunite upitnik koji možete naći ovde (ulogujte se preko svog gmail naloga. Ukoliko nemate gmail nalog, kliknite ovde za dalje instrukcije).

Privatnost

Ozbiljno shvatamo pitanja privatnosti i trudimo se da u potpunosti poštujemo propise Srbije i EU.

Ovde možete pročitati našu politiku privatnosti.

Usluge prevoda

Garancija kvaliteta

Cene

Zatražite ponudu

Početna

Call Now Button